Armen værker, håndleddet driller, og du sidder foran computeren mange timer om dagen. Men det er en del af dit arbejde at sidde foran computeren, så hvad kan du gøre? Faktisk en hel del.

Kontoransatte landet over bruger dagligt mange timer foran skærmen og døjer derfor ofte med smerter i skuldre, nakke, arme og håndled. Forkert brug af tastatur og mus eller en uhensigtsmæssig indstilling af computerskærm eller bord kan både medføre gener på kort sigt, men endnu værre kan det forårsage kroniske smerter på lang sigt.

Det skal vi have gjort noget ved.

God ergonomi mindsker sygefraværet

Dårlig ergonomi topper som en af de hyppigste årsager til sygefravær på arbejdspladsen. Det går både ud over den enkelte medarbejder og arbejdspladsen, og sygefravær og arbejdsskader er dyrt for både arbejdsplads og samfund. En uges sygemelding koster i gennemsnit en virksomhed 1300 €, hvilket svarer til næsten 10.000 kr. Det betaler sig at investere i sine medarbejdere.

God ergonomi kan forebygge og afhjælpe rigtig mange smerter, og derfor er det værd at tage stilling til. Både for medarbejderens og arbejdspladsens skyld.

Ergonomisk udstyr og viden om korrekte arbejdsstillinger er en rigtig god investering for både medarbejder og virksomhed. Vi har samlet en række produkter fra Contour, der er med til at forbedre ergonomien ved computerarbejde.

Ergonomisk udstyr fra Contour

Optimér din arbejdsstilling

Udover ergonomisk udstyr er der selvfølgelig også en hel masse at hente på øvelser og varierede arbejdsstillinger.

Variér din arbejdsstilling flere gange i løbet af dagen for at minimere risikoen for overbelastning. Sørg for, at din arbejdsplads er indrettet bedst muligt. Både stol, skærm, tastatur, mus og bord skal være indstillet korrekt. Er du interesseret i at optimere din arbejdsstilling foran computeren og give din krop de bedste betingelser? Så har du mulighed for at downloade en ergonomisk tjekliste lige her.

Vidste du, at...

40 % af os sidder ned mere en 11 timer dagligt.

Kilde: SINTEF-rapport og Nordisk undersøgelse med 4000 svar. Udarbejdet i samarbejde med Coxit PR.


Ergonomi i øjenhøjde

En sund kropsholdning er en af nøglerne til at forebygge smerter og arbejde effektivt foran computeren i mange timer. Contour Designs ergonomiske kontorudstyr passer til alle, der arbejder mange timer på kontoret eller hjemme. Kombinationen af RollerMouse og Balance Keyboard har vist sig som ideelle værktøjer til at lindre smerte og ubehag og hjælpe brugere over hele verden med at opnå en sundere og bedre arbejdsdag. Som et yderligere tiltag kan du nu få din computer op i øjenhøjde med Contour Laptop Riser.

Contour Laptop Riser passer perfekt til dit ergonomiske setup – uanset om du arbejder på kontoret eller hjemme. Med Laptop Riser kan du hæve din laptop eller tablet til øjenhøjde og derved sikre, at du bevarer en sund og naturlig arbejdsstilling. Det forebygger spændinger og smerter i nakke, skuldre og ryg, så du kan arbejde komfortabelt i mange timer foran computeren.

En perfekt løsning til skærm nummer to

Hvis du arbejder mange timer på kontoret, har sandsynligt allerede en stor skærm, en mus og et tastatur. Mange kontormedarbejdere bruger deres bærbare computer som ekstra skærm, og med en Laptop Riser er det endnu nemmere. Det robuste aluminiumsdesign er i høj kvalitet og fylder minimalt på dit skrivebord, hvilket lader dig fokusere på det, der er vigtigt: at løse dine opgaver uden smerter og ubehag.

Din nye hjemmekontormakker

At arbejde hjemmefra bør ikke forårsage smerte eller ubehag. Det gør det dog nogle gange, da mange af os ikke har installeret en ordentlig arbejdsstation hjemme. Kombineret med et Balance Keyboard og en RollerMouse giver Contour Designs ergonomiske Laptop Riser et perfekt setup med en bærbar computer i øjenhøjde, hvilket sikrer dig en god arbejdsstilling og mange produktive arbejdstimer

 

Prøv gratis i 14 dage

Prøv en ergonomisk mus, der forebygger og reducerer smerte og ubehag i nakke, skuldre, arme og hænder.
Vælg mellem RollerMouse og Unimouse.

     

    Selvom vi gør vores bedste for at give fyldestgørende information, så er billederne kun vejledende, og selve varen er ikke nødvendigvis 100% identisk med det viste billede. Produkter kan være vist med ekstraudstyr, der ikke er inkluderet eller i andre form- og farvevarianter. Hvis der er forskel mellem produktoverskrift, beskrivelse og billede, så er det produktoverskriften, som gælder. Hvis du er i tvivl, så kontakt os gerne. Vi tager forbehold for trykfejl, ændring af priser og specifikationer uden varsel.